Haal het beste uit jezelf, elke dag weer!
Hoe werken wij?
Een hulpvraag komt meestal binnen op verwijzing van een huisarts, revalidatiearts, geriater, neuroloog of reumatoloog. Na de verwijzing of aanmelding volgt een eerste gesprek, ofwel de intake. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de tijd om u beter te leren kennen. Gezamenlijk wordt de hulpvraag vastgesteld en waar nodig inventariseren wij uw mogelijkheden en beperkingen. Mogelijk wordt er ook gevraagd om bepaalde handelingen uit te voeren zodat we kunnen zien wat goed gaat en wat niet (observaties). Na het verzamelen van alle mogelijke gegevens komt er een concrete beschrijving van de hulpvraag en doelen worden gezamenlijk met u opgesteld. De doelen bestaan uit wat u graag wil bereiken met behulp van ergotherapie.
Binnen de behandeling worden er diverse methodes en middelen gebruikt. Denk hierbij aan het trainen van vaardigheden, het leren omgaan met hulpmiddelen of het geven van voorlichting of coaching. Voorbeelden:

Onze specialisaties

- Cognitieve revalidatie (CRT);
- Advies in belasting/belastbaarheid en energiemanagement bij uitvoeren van dagelijkse activiteiten;
- Behandeling en begeleiding voor mensen met ziekte van Parkinson;
- Vergroten of behouden van zelfstandigheid en veiligheid (bijv. valpreventie);
- Vergroten van tevredenheid van uitvoeren dagelijkse handelingen en/of activiteiten;
- Ondersteuning van aanvraag van hulpmiddelen, voorzieningen en woningaanpassingen bij de desbetreffende instanties;
- Advies en ondersteuning mantelzorgers;
Wanneer andere disciplines, ofwel hulpverleners bij de behandeling zijn betrokken, overleggen wij graag met hen voor de beste behandeling. Uiteraard vragen wij altijd vooraf uw toestemming. Dit geldt ook voor het eindverslag wat we naar de specialist of huisarts sturen.
Door ruime werkervaring en het volgen van scholingen hebben wij een brede deskundigheid opgebouwd. Zo werken wij samen met diverse organisaties en hebben wij gerichte scholingen gevolgd om specifieke behandelmethodes te kunnen toepassen.